alt
De Dødes Fest

La Fiesta de Los Muertos betyder De Dødes Fest. Det er Mexicos største fest. Større end jul og nytår. Man fejrer og mindes familens forfædre og afdøde. Man ved at så længe de huskes, så lever de videre hos efterkommerne.

Festen varer tre dage. Første dag, 31/10, er man på gaden og torvet og mindes fælles idoler og offentlige personer. Anden dag 1/11, bliver halvdelen af familien hjemme og modtager gæster og vis deres altre eller mindeborde frem, mens resten går på besøg hos andre familier. Tredje dag fejrer man på kirkegården med spisning og musik. Mariachi musikerne får en skilling for at spille for de afdøde, og det hænder ikke sjældent at en mescal eller tequila hældes ned i en grav.

Butikken Zapoteca holder åbent alle tre dage: Lørdag den 31/10 kl. 11-15, søndag den 1/11 kl. 15-20 og mandag den 2/11 fra 14-18.

De Dødes Fest fejres i København fra den 1. til 7. november med titlen “Husk Mig”. Der er events i Johannes Kirken, Union, Musikmuseet, Cinemateket og Krudttønden. Programmet kan ses på www.ckultura.org og på facebook.com/ckultura.