Håndvævede tæpper i høj kvalitet

Vi byder velkommen til vores autentiske univers, hvor du får mulighed for at lade dig inspirere af Mexicos glade farver og fantastiske virkelighed i alle vores produkter.

Er du lige så begejstret for mexicanske tæpper og brugskunst som os? Så skal du uden tvivl besøge Zapoteca. I vores brede udvalg af mexicansk kunsthåndværk finder du nemlig vores unikke tæpper. Besøg os på Nørrebro i København, hvis du vil se vores sortiment.

I det øjeblik du træder ind i vores butik, vil du opleve Mexicos rige kultur og de lokales evner til at producere et godt håndværk. Vore tæpper er både mønstrede og enkle, farverige og diskrete, traditionelle og moderne. Mangler du et unikt stykke vævekunst i skønne farver, har vi uden tvivl et tæppe, der passer perfekt til dit hjem.

I Zapoteca handler vi efter Fairtrade-principper og støtter projekter til gavn for lokale befolkningsgrupper. Vi sælger kunst og håndværk fra individuelle kunstnere, familieproduktioner og kooperativer, som er kendt for høj kvalitet og bæredygtighed.

Vores tæpper er:

  • Unikke
  • Farveægte
  • 100 % naturfibre
  • Egnet til både gulv og væg​

PLANTER OG COCHINILLA I MEXICANSKE TÆPPER

De håndvævede gulvtæpper af familien De Los Angeles er butikkens omdrejningspunkt. Familien tilhører Mexicos zapotekerkultur og er godkendt af Fair Trade Danmark.

Ægte tæpper​

De fleste af vore gulvtæpper er produceret af zapotekerfamilien Delosangeles fra Teotitlan i Oaxaca.  Tæpperne er af 100% fåreuld, økologiske og plantefarvede. De findes i stærke dybe farver, såvel som afdæmpede nuancer.​

Tæpperne har tre standard størrelser. De mindste er 60 x 100 cm, men findes også i dobbelt længde som løber. Medium størrelsen er 80 x 150 cm og findes også som løber i dobbelt længde. Den største standard størrelse er 130 cm x 200 cm. Det er muligt at få tæpper i størrelser op til 200 cm x 300 cm, og Zapoteca ligger som regel inde med nogle få af slagsen.

Tæpperne er tætvævede og holder hele livet. De afviser snavs, fordi ulden indeholder det naturlige fedtstof fra fårene. Skulle de blive spildt på, skylles de med håndvarmt vand. Snavs fjernes med håndvarmt søbevand fra sæbespåner eller uldvaskemiddel. Aldrig sulfo.

Plaider og sengetæpper

I butikken Zapoteca finder du håndvævede sengetæpper og plaider fra mange områder i Mexico og Guatemala. ​Sengetæpper af høj kvalitet bomuld er fra mixtekerlandsbyer og værksteder i Oaxaca. De er vævet med indlagte snoninger og kvaster.  Der er tæpper i sprudlende farver, såvel som afdæmpede farvesammensætninger. Plaiderne af blødt, rustikt spundet bomuld fra Tlaxcala er varme, med en dejlig tyngde. Mønstrene er inspireret af Mexicos oprindelige kulturer. Særlig populær er ”Golondrinas”, svalemønstret. De lette og anvendelige serapes, ponchos og jorongos produceres dels i Guadelajara og dels i væverbydelen Santa Ana i Tlaxcala.

​Tæpperne er af 100 % fåreuld, som kartes og spindes af familien selv eller deres nære samarbejdspartnere. Farverne er familiehemmeligheder og udvikles fra planter, høstet på landsbyens kooperative jorde. Den dybe røde kommer fra Cochinilla-lusen der lever på en kaktus.

Den berømte Caracol-lilla kommer fra en lille snejl, der findes ved Oaxacas kyst.

Mønstrene og symbolerne er autentiske og stammer fra zapotekernes tusindårige kultur, men vævekunsten er en levende kunstart, som udvikler sig gennem de enkelte kunstnere med hver deres unikke udtryk. Vi byder velkommen til vores autentiske univers, hvor du får mulighed for at lade dig inspirere af Mexicos glade farver og fantastiske virkelighed i alle vores produkter.

KONTAKT OS FOR BESTILLING ELLER FLERE INFORMATIONER

Uanset om du mangler informationer eller gerne vil bestille et eller flere produkter i vores sortiment, er du altid velkommen til at ringe på 28 ​45 77 05.

RING PÅ 28 45 77 05

Kunderne er meget Glade for Zapoteca

5 ud af 5 i rating på google

anmeldelsesstjerner

Lækre tekstiler

"Dette sted er spændende. Lækre tekstiler. Spændende og smukke ponchoer som man ikke kan købe andre steder. Et af mine favorit steder."

Henriette Hansen

anmeldelsesstjerner

Fair trade produkter

"Fair trade produkter. Flotte og eksklusivt håndlavede og håndvævede produkter fra forskellige indianer gruppe i Mexico og i Latinamerika."

Edith

Find inspiration i vores unikke, mexicanske produkter​

Har du set... beklædning?

Har du spørgsmål?

Man er altid velkommen til at skrive til os her​, hvis du har spørgsmål og mangler svar.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Zapoteca Transatlantic Exchange of Culture

​​Guldbergsgade 5, st. th.

2200 København N

Klik her for rutevejledning

CVR: 26425573

Telefon: 28 45 77 05

E-mail: zapoteca@zapoteca.dk

Om firmaet

Butikken Zapoteca tilbyder brugskunst og kunst af høj kvalitet fra familier og kooperativer i Mexico.

Åbningstider

Torsdag & fredag

Lørdag 

Eller efter aftale. Ring gerne.

14:00 - 18:00

11.00 - 15.00