Håndlavede smykker

​Vi byder velkommen til vores autentiske univers, hvor du får mulighed for at lade dig inspirere af Mexicos glade farver og fantastiske virkelighed i alle vores produkter

Mexicanske smykker

100% håndlavet.

Zapotecas unikke smykker er udvalgt blandt Mexicos mest anerkendte sølvsmede og smykkedesignere. De forener det nytænkende med det traditionelle fra Mexicos rige kulturer.

​Delfino Filigran

Filigranørenringene er håndlavet af kunstneren Delfino fra Oaxaca, som i 1990’erne blev kåret som Mexicos filigran-mester.

I sit lille værksted i Oaxaca by trækker Delfino de fine perleagtige sølvtråde, der kendetegner filigrankunsten. Vi har mange små fine ørenringe til daglig brug, såvel som gallasmykker besat med turkiser, coraler og saltvandsperler.​

Mata ortiz

Den farverige Mata Ortis Bimetal collection fra Taxco henter sin inspiration og materiale fra Mexicos nordlige højslette.

Små stykker af den berømte keramik fra Chihuahua, såvel som smukke sten fra minerne i nord, præsenteres i elegante fatninger af kobber og sølv.

​Gabriel Anaya

De enestående ørenringe i fantasifulde motiver er skabt af baroksølvsmeden Gabriel Anaya Barba i minebyen Guanajuato.

Gabriel Anaya Barba excellerer i barokke motiver med kranier og skeletter, såvel som udsøgte efterligninger af dyr, fisk og insekter som guldsmeden. En af hans mest afholdte og efterspurgte motiver er hænder i forskellige udformninger.​

​CHAKIRA HUICHOL

Chakira er smykkekunst med små fine glasperler, knyttet til smukt mønstrede armbånd eller formet til blomster og firben til ørenringe.

Huichol kulturen kalder sig selv Wixarika. De bor på La Gran Chichimeca, den nordlige mexicanske højslette. Alle kvinder arbejder med chakira og smykker sig med chakira til overflod. Deres kultur benytter den hallucinerende Peyote kaktus i deres ceremonier, og alle deres kunstværker relaterer sig til Peyote under en eller anden form.

Har du spørgsmål 

Man er altid velkommen til at skrive til os her​, hvis du har spørgsmål og mangler svar.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Zapoteca Transatlantic Exchange of Culture

​​Guldbergsgade 5, st. th.

2200 København N

Klik her for rutevejledning

CVR: 26425573

Telefon: 28 45 77 05

E-mail: zapoteca@zapoteca.dk

Om firmaet

Butikken Zapoteca tilbyder brugskunst og kunst af høj kvalitet fra familier og kooperativer i Mexico.

Åbningstider

Torsdag

14.00 - 18.00

Fredag

14.00 - 18.00

Lørdag

11.00 - 15.00

Samt efter aftale 28 45 77 05