Kunst fra en verden i farver

​Vi byder velkommen til vores autentiske univers, hvor du får mulighed for at lade dig inspirere af Mexicos glade farver og virkelighed i alle vores produkter.​

Mexicanske traditionelt kunst

100% håndlavet.

Mexico er rig på kunst, traditionel såvel som nutidig. Når man rejser i Mexico, overvældes man over den kunst som findes alle steder. Malerier, freskoer, grafisk kunst på amate papir. Skulpturer i træ, sten, keramik og bronze i alle størrelser og udformninger. Fra de oprindelige kulturers maskekunst til den nulevende Sergio Bustamentes lette og sanselige skulpturer i bronze eller keramik.

Kunst Masker

Masker i halvædelsten fra Oaxacas bjerge eller Chiapas jungle. Masker i keramik fra La Gran Chichimeca, Mexicos nordlige plateau. Masker som garnmalerier, estambre, og glasperlekunst, chikira, fra huichol samfund på samme højdedrag.

Kunst animal

Animalitos og alebrijes er dyrefigurer, skåret ud af det lette træ copal og malet i fantastiske mønstre og farver. Kunsten har rod i forestillingen om at ethvert menneske har en tvillingsjæl i dyreverden, som beskytter én og viser sig i drømme i fantastiske farver. Animalitos produceres i værksteder byerne nedenfor Monte Alban, hvis sider engang var dækket med copal.

SKULPTURER

Tonala og Tlaquepaque ved Guadalajara er kendt for deres keramik og for deres mange kunstnere. Sergio Bustamente er en af de største nulevende mexicanske kunstnere, kendt blandt andet for sine ekspressive skulpturer med trekantede hoveder i bronze eller keramik.

Keramik

Den alsidige Paco Padilla skaber ligesom sin berømte bror Rod​o Padilla, keramiske kunstværker, men han producerer også brugskunst i form af fade, krukker, krus og andet i sit værksted i Tlaquepaque. Desuden er han en efterspurgt musiker, sanger og komponist.

Lakarbejde

Lakarbejde er en traditionel kunst, der lever mange steder i Mexico og særligt i Michuacán og Guerrero. Lakerede udhulede gorder fra Olinola, æsker fra Pátzcuaro, små fade fra Uruapan, kaldet padeas. Padeas får først en sort bundfarve af linolie og pigment. Efter tørring skæres motiverne ned i lakken, og farvede pigmenter gnides ind med linolie og kalk.

SKELETTER

Skeletkunst er en folkelig kunstart, der dyrkes overalt i Mexico og allermest op til Festen for de Døde, der afholdes fra 31/10 til 2/11. Fint udformede skeletter og kranier i keramik, bevægelige skeletter i tre og metal, kæmpestore eller mini skeletter i pap maché skabes i hele Mexico til La Fiesta de los Muertos, de tre dage om året, hvor der efter sigende åbnes en passage fra de dødes rige til de levendes.

Har du spørgsmål 

Man er altid velkommen til at skrive til os her​, hvis du har spørgsmål og mangler svar.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Zapoteca Transatlantic Exchange of Culture

​​Guldbergsgade 5, st. th.

2200 København N

Klik her for rutevejledning

CVR: 26425573

Telefon: 28 45 77 05

E-mail: zapoteca@zapoteca.dk

Om firmaet

Butikken Zapoteca tilbyder brugskunst og kunst af høj kvalitet fra familier og kooperativer i Mexico.

Åbningstider

Torsdag

14.00 - 18.00

Fredag

14.00 - 18.00

Lørdag

11.00 - 15.00

Samt efter aftale 28 45 77 05